RADNO VREME 

10:00 - 22:00

SUBOTA - NEDELJA

12:00 - 21:00

Ulica: Vojvode Šupljicka 20, Vračar

Mob 1:  011 / 6 303 203

Mob 2:  065 / 26 55 268

Mob 3:  066 / 26 55 26

Zašto su ljute papričice zdrave?

Kapsaicin papričicama daje ne samo ljutinu, nego i posebna lekovita svojstva zbog kojih ih možemo svrstati među najzdravije namirnice sveta.Ljuto u tanjiru pravi štit za mnoge bolesti. Ovo staro narodno verovanje i naučno je potvrđeno - mnogobrojna istraživanja pokazala su da  ljuta hrana štiti od bakterija, gljivica, virusa Ljuta  paprika stvara antioksidanse koji neutrališu slobodne radikale, koji, inače, stupaju u hemijske reakcije sa delovima ćelija i time sprečavaju mnoge poremećaje u organizmu.

Brokoli je veoma važna namirnica za sve one koji vode računa o svom zdravlju. Korisna je i onima koji se bore sa viškom kilograma jer je niskokalorična a pri tom bogata vitaminima i mineralima. U svom sastavu sadrži kalijum, kalcijum, fosfor, magnezijujm, natrijum, gvoždje, cink, hrom, vitamine C, A, E, K, B1, B2, B6, B9, mnoštvo flavonoida i enzima.

Pirinač ne utiče na povećanje nivoa šećera i holesterola u krvi, već ih stabilizuje. Lako se vari, ima visok sadržaj skroba, oko 75% i nizak sadržaj proteina i masti. Pirinač je hrana bez glutena i pogodan je za one koji su osetljivi na ovaj protein.

Da li ste znali ?

Pirinčani reznaci, a popularno kod nas ih zovemo nudle su bez glutena – prirodno. Oni koji su osjetljivi na gluten, trebali bi u svoju ishranu uvrstiti ovu testeninu. Konzumiranje pirinčanih reznaca ne dovodi do nadutosti, dijareje ili zatvora.

Vaša korpa

 x 

Prazna korpa