RADNO VREME 

10:00 - 22:00

SUBOTA - NEDELJA

12:00 - 21:00

Ulica: Vojvode Šupljicka 20, Vračar

Mob 1:  011 / 6 303 203

Mob 2:  065 / 26 55 268

Mob 3:  066 / 26 55 26

Da li ste znali ?

Pirinčani reznaci, a popularno kod nas ih zovemo nudle su bez glutena – prirodno. Oni koji su osjetljivi na gluten, trebali bi u svoju ishranu uvrstiti ovu testeninu. Konzumiranje pirinčanih reznaca ne dovodi do nadutosti, dijareje ili zatvora.

Nakon kalcijuma, fosfor je drugi najobilniji mineral u telu. Radeći zajedno, ova dva minerala jačaju kosti i zube. U pirinčanim reznacima  zabeležena je količina fosfora koja je dovoljna za dnevni unos, a fosfor će pomoći i u čišćenju bubrega.

Češćom konzumacijom pirinčanih reznaca   svoje telo ćete opskrbiti manganom  koji učestvuje u nekoliko važnih funkcija u organizmu, između ostalog pomaže u zarastanju rana i pomaže pravilanom razvoju kostiju, plus on je sastavni deo u procesu metabolizma.  Taj spoj je odgovoran za aktiviranje enzima i antioksidansa, a dovoljno mangana u prehrani također uravnotežuje rad hormona, reguliše nivo šećera u krvi i sprečava njeno zgrušavanje.

Pirinčani reznaci  imaju vrlo malo kalorija, sadrže proteine i dijetalna vlakna, a količina šećera je zanemariva. Ovi rezanci sadrže i vrlo nizak procenat ugljenih hidrata i masti. Ipak, treba imati na pameti da način kuvanja može povećati masti. Naprimer, ako želite da količina masti i dalje bude zanemariva i niska, kuvajte ih u supama ,na pari sa povrćem ili brzom termičkom obradom u specijalzovanim kineskim restoranima. Dakle, sve zavisi o načinu pripreme.

Ukoliko želite da probate kineske specijalitete sa pirinčanim rezancima dobrodošli

Kineski Restoran “Black&White”

Vaša korpa

 x 

Prazna korpa