RADNO VREME 

10:00 - 22:00

SUBOTA - NEDELJA

12:00 - 21:00

Ulica: Vojvode Šupljicka 20, Vračar

Mob 1:  011 / 6 303 203

Mob 2:  065 / 26 55 268

Mob 3:  066 / 26 55 26

Brokoli je veoma važna namirnica za sve one koji vode računa o svom zdravlju. Korisna je i onima koji se bore sa viškom kilograma jer je niskokalorična a pri tom bogata vitaminima i mineralima. U svom sastavu sadrži kalijum, kalcijum, fosfor, magnezijujm, natrijum, gvoždje, cink, hrom, vitamine C, A, E, K, B1, B2, B6, B9, mnoštvo flavonoida i enzima.

Brokoli je poreklom iz Italije pa je ovo povrće dobilo naziv po italijanskoj reči broccolo, što u prevodu znači "grana". Danas je u upotrebi širom sveta, može se jesti sirovo (kao salata), ili kuvano. Da bi se postigla što veća iskorišćenost dragocenih materija, brokoli je najbolje jesti u sirovom stanju ili nakon vrlo kratkog kuvanja na pari. Redovnom i pravilnom upotrebom ove namirnice možemo sačuvati i unaprediti svoje zdravstveno stanje organizma.

Zbog visokog nivoa C vitamina i aminokiselina brokoli jača imuni sistem, štiti organizam od slobodnih radikala i podstiče izbacivanje mokraćne kiseline iz tela.Visok nivo kalijuma u ovoj biljci pomaže pravilnom funkcionisanju nervnog sistema i mozga.Dugotrajnom konzumacijom ovog povrća može se usporiti proces starenja organizma.

Pomaže održavanju dovoljne količine gvozdja u organizmu i tako sprečava nastanak anemije.Brokoli se takodje, preporučuje gojaznim osobama, osobama sa povišenim krvnim pritiskom i holesterolom, dijabetičarima i naravno svima onima koji vode računa o svom zdravlju.

Jedinjenje iz brokolija toliko bitno- zato, uključite brokoli povrće u svakodnevnu ishranu, a pripremajte ga kao u kineskoj kuhinji – usitnjeno u voku i malo vrelog ulja.

Dakle, sve zavisi o načinu pripreme a mi u kineskom restoranu “Black&White” vodimo uvek računa o načinu pripreme zdrave hrane.

Dobrodošli 

Kineski Restoran "Black&White"

Vaša korpa

 x 

Prazna korpa